Varm kartoffelsalat

Ingredienser

  • 800 g små kartofler
  • 3 stk. skalotteløg
  • 50 g smør
  • 1,5 dl vand
  • 1 dl æbleeddike
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. sukker
  • 1 bundt purløg
  • En smule havsalt
  • Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

1.  Kog kartoflerne møre i letsaltet vand i ca. 12-14 minutter afhængigt af størrelsen.
2.  Afkøl kartoflerne let og pil dem for skræl.
3.  Køl dem af og skær dem i tykke skiver.
4.  Pil løgene og snit dem fint. Put løg op i en stor gryde sammen med salt, vand og eddike.
5.  Kog det sammen, indtil løgene er møre. Kom smørret i og lad det smelte.
6.  Vend herefter kartofler, sennep og sukker i og krydr med salt og peber.
7.  Kog væsken sammen om kartoflerne, så kartoflerne bliver gennemvarme.
8.  Pas på med at røre for meget og for voldsomt i det, da kartoflerne så kan smuldre.
9.  Smag til med salt, peber og evt. mere eddike.
10. Snit purløgene fint og vend i lige inden servering.

food/varmkartoffelsalat.txt · Last modified: 2021/04/27 09:27 by jabe